Jeugd / Jongeren nieuws

Jongerencentrum

JongerencentrumOp donderdag 8 oktober was het dan zover, het lang verwachtte jongerencentrum opende zijn deuren. Jongerenwerkers van Kwartier Zorg & Welzijn hebben samen met vrijwilligers de afgelopen weken hard gewerkt om de oude Mediatheek van het Dr. Aletta Jacobs College om te bouwen tot jongerencentrum.

We hebben al een mooie bar, een pooltafel, tafelvoetbal en nog veel meer. In het centrum is een gezellige zithoek ingericht. Er komt ook een game/computer hoek, een jongereninformatiepunt en een podium met een Belangrijk is dat jongeren serieus genomen worden en zelf actief deel gaan nemen aan de organisatie. Jongeren krijgen hierbij de mogelijkheid hun cultuur te uiten en hun kwaliteiten te ontwikkelen. Dus of je nu verder wilt in de muziek of je wilt leren wat er allemaal bij komt kijken om een evenement te organiseren of je wilt creatief bezig zijn met graffiti, een website ontwerpen of videoclip maken, het is allemaal mogelijk. Heb je een goed idee voor een activiteit, workshop of evenement.

Het jongerencentrum wordt een plek waar jongeren serieus genomen worden en hun cultuur kunnen beleven. Naast ontmoeting, activiteiten, projecten en workshops zal het jongerencentrum ook een informatiepunt worden voor jongeren met specifieke vragen. Er is informatiemateriaal aanwezig over alcohol&drugs, seksualiteit, geld en werk, huiselijk geweld en nog veel meer.

Het jongerencentrum zal voorlopig (OVBH) geopend zijn op:

Maandagmiddag : 14.30 tot 17.30 uur
Dinsdagavond : 18.30 tot 21.00 uur
Woensdagmiddag : 14.30 tot 17.30 uur
Donderdagavond : 18.30 tot 21.00 uur

Tijdens openingsuren zijn er altijd jongerenwerkers aanwezig.

We hopen dat deze nieuwe voorziening een verrijking zal zijn voor de jeugd van Hoogezand-Sappemeer.

Adres: Nieuweweg 4, achter de Europahal.

Meer info: jongerenwerk Kwartier Zorg & Welzijn, Laan van de Sport 2, Hoogezand, tel: (0598)364917.
Vraag s.v.p. naar Angeliek Slot